“Soms is het goed om even stil te staan en naar jezelf te luisteren.”

Robin Camijn

Robin Camijn (1967) voltooide in 1991 de opleiding tot ingenieur (ing.) aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen om na een afstudeerstage in Canada een universitaire studie (bedrijfskunde) te volgen aan de Rijksuniversiteit van Groningen waar hij in 1995 afstudeerde (drs.). Daarna werkte hij 10 jaar als IT manager bij Numico (later Danone) en volgde hij tussen 2006 en 2008 opleidingen tot coach en is sindsdien aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Hij vervolgde zijn loopbaan in 2008 als (zelfstandig) coach en consultant via zijn eigen onderneming en later in dienst bij IBM.

In 2018 is hij begonnen met het uitbouwen van zijn coachingpraktijk Orca Coaching en geeft hij naast coachingsessies ook trainingen, workshops en lezingen aan bedrijven en (culturele) organisaties.
Als trainer en spreker neemt hij de luisteraar mee in zijn verhaal en vertelt hij enthousiast en met humor over onderwerpen als: “zingeving en zinvol leven”, “stress reductie en burn-out preventie”, “hoe kom ik naar een oplossing?” en “Hoogbegaafd of hoogsensitief, wat nu?”.

Ondertussen is hij ruim 20 jaar werkzaam als leidinggevende, consultant en coach in grote organisaties die door verandering gaan. Als coach begeleidt hij medewerkers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en begeleid regelmatig coachees met vraagstukken op dat gebied.

Hij is respectvol, empathisch, ‘to the point’ en coacht op basis van gelijkwaardigheid met een open houding, zo nu en dan confronterend, maar vooral betrokken en met humor. Hij heeft een professionele, stimulerende en oplossingsgerichte stijl van coachen die gericht is op de mens én zijn omgeving. Zijn professionaliteit in het coach- en trainersvak heeft zich in de jaren ontwikkeld door diverse opleidingen en vanuit de praktijkervaring in het coachvak.

Robin woont in Wolfheze en is getrouwd met Anita.

Mijn boekenkast

Mijn boekenkast

inspiratie uit video’s

Succesvol samengewerkt met:

Mensa

Voor meer informatie over hoogbegaafdheid bekijk de website van Mensa

NOBCO

Bekijk hier mijn NOBCO-profiel

Ethische code

Meer over de ethische code van de NOBCO